joi, 20 decembrie 2007

Brasovul Revolutionar

Brasovenii lui decembrie 1989 sunt demni urmasi ai celor care au participat la Revolta din 1987. Chiar daca represiunea comunista i-a deportat pe cei mai revoltati in 1987, nu a reusit sa ucida spiritul oamenilor.

Inainte ca regimul dictatorului Nicolae Ceausescu sa se clatine la propriu pe ecranele televizoarelor datorita revoltei bucurestenilor, revolutionarii din Brasov erau deja in strada. La 7:30 dimineata, muncitorii de pe marile platforme industriale marsaluiau prin oras impotriva comunismului.

Documentarul de mai jos ofera in prima parte multe imagini inedite despre Revolutia brasoveana. Ulterior sunt analizate metodele si persoanele care au participat la represiunea comunista si la deturnarea idealurilor democratice anticomuniste. Daca ai rabdare sa te uiti la filmul de aproximativ 70 de minute, vei afla o parte din adevarul despre evenimentele din decembrie 1989.

Partea 1 Partea 2 Partea 3 Partea 4

Partea 5 Partea 6 Partea 7 Partea 8



Vezi Timisoara Revolutionara si Bucuresti Revolutionar.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ba baieti e laudabil efortul vostru dar... va aflati in eroare.
Nu a fost revolutie a fost o lovitura de stat esuata!!!
Pacat ca pt voi evenimentul ce a lansat lovitura a fost numai o demonstratie pasnica! sunteti amuzanti

Anonim spunea...

varianta DVD ?
bravo pentru materiale

Anonim spunea...

Revolutia nici macar n-a fost a noastra,a romanilor ...

Anonim spunea...

Tin sa il contrazic pe anonimul precedent... Revolutia a fost cat se poate de reala, sangele scurs pe strazile oraselor a fost real, zecile de mii de oameni adunati in strada au fost adevarati, tancurile au fost adevarate.

Chiar si mortii au fost adevarati, chiar daca s-a incercat ascunderea lor, mergandu-se pana la incinerarea cadavrelor.

Dar mortii de atunci traiesc si azi pentru a ne garanta noua libertatea pe care am castigat-o noi cu mainile noastre, cu sangele nostru.

Anonim spunea...

Am 18 ani.Acum,in timp ce scriu,ascult"noi in anul 2000" si nu ma pot abtine sa nu plang in rafale.As invia pe toti cei peste 1000 de morti doar ca sa le pot strange mana si sa-i sarut pe obraz.Ca a fost sau nu revolutie,eu datorita lor pot acum sa tastez la un cacat de PC.Nu stiu ce sa mai scriu,pot sa plang...