duminică, 23 decembrie 2007

Furtul Revolutiei


Revolutia Romana este impartita in studiile de specialitate in 3 perioade:
(1) 14-19 decembrie 1989: revolta populara;
(2) 20-22 decembrie 1989, ora 12:08: revolutia propriu-zisa;
(3) dupa 22 decembie 1989, ora 12:08: consolidarea noii structuri democratice.

Consolidarea noii structuri democratice este considerata de contestatarii regimului Ion Iliescu un eufemism pentru "Furtul Revolutiei" si a principiilor ei - libertate, democratie, anticomunism. Sa vedem de ce...

Mai jos prezentam un documentar excelent realizat la inceputul regimului Ion Iliescu. Se analizeaza, cateodata minut cu minut, discutiile si inteventiile televizate legate de formarea si consolidarea noii structuri democratice, Consiliul Frontului Salvarii Nationale. Sunt prezentate celebrele fraze in care Ion Iliescu face apologia "ideologiei comunismului stiintific", precum si discutiile care nu au fost prezentate la televiziune pentru ca oamenii obisnuiti sa nu afle cum se face impartirea puterii.

Daca veti avea rabdarea sa vizionati acest documentar de aproximativ 40 de minute, veti vedea cum Ion Iliescu refuza sa fie filmate discutiile ce au dus la constituirea CFSN si alte lucruri interesante despre perioada ce a urmat fugii lui Ceausescu cu elicopterul pe 22 decembrie, ora 12:08.

Partea 1, Partea 2, Partea 3 si Partea 4

Un comentariu:

Anonim spunea...

Vrei sa afli daca prietenul sau prietena te inseala? Foloseste http://www.ymdecoder.com si afla acum.