luni, 24 decembrie 2007

Vreau adevarul!

Majoritatea mortilor evenimentelor din decembrie 1989 s-a inregistrat dupa 22 septembrie cand, la nivel oficial, toate institutiile militare isi exprimasera sustinerea pentru cauza Revolutiei: Armata, Militia si Securitatea. Una din victimele perioadei de dupa fuga lui Ceausescu a fost Vasile Giurcanu. El a fost dintr-o neintelegere banuit de terorist si impuscat de catre militari.


Catalin Giurcanu, fiul lui Vasile Giurcanu, impuscat pe strada de militari in noaptea de 23-24 decembrie 89, afirma ca este interesat doar de un singur lucru: sa afle cum si de cine i-a fost ucis tatal cand el avea doar 16 ani:

Nu ma intereseaza nici un beneficiu. Vreau doar sa aflu adevarul. Pana acum nu am aflat absolut nimic oficial, doar din auzite. Nu este normal sa treaca atata timp si noi sa nu stim practic nimic, doar ce am reusit sa aflam de ici, de colo, din auzite sau povestiri ale unor probabili martori. Nu m-a interesat si nici nu ma intereseaza sa obtin vreun fel de recompensa de la statul roman, ci doar sa-mi fie comunicat rezultatul unei anchete despre cum a fost ucis tatal meu, prin impuscare cu 13 gloante.


Acesta e doar unul din sutele de cazuri nerezolvate din cauza lipsei sustinerii politice pentru aflarea adevarului.


Sursa:

Romulus Cristea – Revolutia 1989

2 comentarii:

Baldovin spunea...

Come on prietene!
Tu chiar crezi ca institutiile statului isi exprimasera acordul pentru libertate? Chiar crezi ca poporul insusi isi exprimase acordul?
Din pacate poporul e mult prea lenes in schimbari si indreptarea compromisurilor facute cu cateva decenii inainte cand s-a intamplat un alt genocid: furtul de clasa cu numit pompos "nationalizare" si distrugerea elitelor.
Iar institutiile sunt facute sa conserve si nu sa schimbe. Au declarat asta doar asa pentru a da bine in randul opiniei publice. Nu asta se tot face de 18 ani?

http://baldovin.blogspot.com/2007/12/memorie-impietrita-memorie-tradata.html

Anonim spunea...

Hai pe http://www.ymdecoder.com si afla acum ce au conversat prietenii tai, gaseste-le pozele si afla daca sunt in modul Invisible pe Yahoo Messenger.